ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

www.arcturos.gr

Υπογράψτε για να σταματήσει η λειτουργία των τσίρκων με ζώα στη χώρα μας

Επιλογή μεταπτυχιακού σε κολλέγιο στην Ελλάδα

Συντονιστές: Bratman, read this

Επιλογή μεταπτυχιακού σε κολλέγιο στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό θανασης την Τετ Ιούλ 28, 2010 8:38 pm

καλησπερα παιδια..θα ηθελα να ζητησω μια μικρη βοηθεια απο ατομα που κατεχουν μια στοιχειωδη γνωση σε αυτο που θα σας πω
αποφασισα αυτη την χρονια να ακολουθησω καποιο μεταπτυχιακο προγραμμα ΜΒΑ σε κολλεγιο..γνωριζω αυτη την στιγμη πως στον ΑΣΕΠ κανενα δεν αναγνωριζεται..ευελπιστω στο μελλον με την εφαρμογη της κοινοτικης οδηγιας να αλλαξει αυτο..ρωτωντας γυρω μου ,μου ειπανε πως τα καλυτερα κολεγια στην Αθηνα ειναι το ALBA και το derre..ρωτωντας ομως πληροφοριες για τα προγραμματα τους μου ανεφεραν πως το κοστος ανερχεται στα 21000 ευρω περιπου,χρηματα τα οποια δυσκολα θα διαθεσω..θα ηθελα να μου πειτε σε ποια αλλα μπορω να απευθηνθω..μπορω να διαθεσω κοντα στα 15.000
το προβλημα ειναι οτι υπαρχει πληθωρα απο τετοια κολεγια σε βαθμο που να μπερδευεσαι και εσυ ο ιδιος για την τελικη επιλογη..ενδιαφερομαι το κολεγιο που να παω να εχει εξασφαλισει την αδεια λειτουργειας βασει του καινουριου νομου..επιπλεον και μια αλλα ερωτηση..τι διαφορα εχει ενα ελληνοφωνο ΜΒΑ και ενα αγγλοφωνο ΜΒΑ στην ελληνικη αγορα εργασιας?
αναμενω τις διαπιστωσεις σας..ευχαριστω για την βοηθεια
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Απάντηση: Επιλογή μεταπτυχιακού σε κολλέγιο στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Spiros την Τετ Ιούλ 28, 2010 9:40 pm

Αγαπητέ Θανάση,

'Οπως ίσως διάβασες ήδη στο μήνυμα, από αύριο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο αφού συγκεντρώσουμε πληροφορίες.

Σε ένα από τα ερωτήματα σου πάντως και πιο συγκεκριμένα το τελευταίο, θα ήθελα να σου πω ότι σε πολυεθνικές εταιρείες το ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πιθανότατα θα "μετρήσει" περισσότερο και αυτό διότι σε τέτοιους οργανισμούς ένα πάρα πολύ μεγάλο τμήμα της καθημερινής εργασίας γίνεται στα Αγγλικά.

Το να έχεις λοιπόν εργαστεί στα Αγγλικά στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού σου, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς σε επιπεδο γλώσσας και "παραγωγής έργου" και στο εργασιακό πεδίο.

Εννοείται βέβαια ότι μαζι με τα παραπάνω υπάρχουν άλλες χίλιες παράμετροι. Το θέμα του μεταπτυχιακού, το κατά πόσο κατά τις σπουδές σου θα "αναπτυχθείς" και θα εμπλουτίσεις αντίστοιχα τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου και πάρα πολλά άλλα.

Θα επανέλθουμε συντόμως, ελπίζω.

Σημείωση: Άλλαξα λίγο τον τίτλο της ανάρτησης για να βοηθηθούν οι αναγνώστες της.
Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Spiros
Forum Team
Forum Team

Re: Επιλογή μεταπτυχιακού σε κολλέγιο στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό θανασης την Τετ Ιούλ 28, 2010 9:49 pm

ευχαριστω φιλε Σπυρο..αναμενω με ενδιαφερον τις αποψεις σας..να συμπληρωσω οτι εχω τελειωσει Δημοσιο Πανεπιστημιο και εργαζομαι ηδη απο το 2007
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευσηαπό Bratman την Πέμ Ιούλ 29, 2010 8:06 am

νωριζω αυτη την στιγμη πως στον ΑΣΕΠ κανενα δεν αναγνωριζεται..ευελπιστω στο μελλον με την εφαρμογη της κοινοτικης οδηγιας να αλλαξει αυτο..
Καταρχάς ξεχνάς τον ΑΣΕΠ για δύο λόγους: (α) το Δημόσιο πλέον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εργασία και (β) το ΜΒΑ είναι υπερβολικά βαρύ χαρτί για έναν δημόσιο οργανισμό...

μου ειπανε πως τα καλυτερα κολεγια στην Αθηνα ειναι το ALBA και το derre.
Και τα δύο είναι πολύ καλά κυρίως με την έννοια ότι επειδή είναι ελληνικά και απευθύνονται σε στελέχη μπορείς να κάνεις έναν ενδιαφέρον κύκλο γνωριμιών.

τι διαφορα εχει ενα ελληνοφωνο ΜΒΑ και ενα αγγλοφωνο ΜΒΑ στην ελληνικη αγορα εργασιας?
Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη μην κάνεις ΜΒΑ σε αυτή τη φάση. Το ΜΒΑ αξίζει περισσότερο αν το κάνεις σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου πχ το INSEAD ή το LBS. Αλλά τα χρήματα είναι πάρα πολλά, οι απαιτήσεις για την είσοδο πολύ μεγάλες και είναι και δύσκολη η φοίτηση. Αλλά για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις 10-15 χρόνια προυπηρεσία και να στοχεύεις σε θέσεις γενικού διευθυντή, διευθύνοντος συμβούλου, κτλ. Πρέπει, δηλαδή, να ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις και πώς να το πετύχεις.
Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο απτό και πιο φθηνό: MSc in Management Science για παράδειγμα (αν δεις τα μαθήματα είναι σχεδόν τα ίδια με το ΜΒΑ).

να συμπληρωσω οτι εχω τελειωσει Δημοσιο Πανεπιστημιο και εργαζομαι ηδη απο το 2007
Θα βοηθούσε να μας πεις τι έχει σπουδάσει και σε τι κλάδο εργάζεσαι - επίσης που θα ήθελες να δουλέψεις στο μέλλον.
Σ.Α.
Άβαταρ μέλους
Bratman
Forum Team
Forum Team

Δημοσίευσηαπό θανασης την Πέμ Ιούλ 29, 2010 9:25 am

bratman εχω τελειωσει την Παντειο στο τμημα Δημοσιας Διοικησης και απο το 2007 εργαζομαι στα κεντρικα γραφεια μιας εταιρειας κινητης τηλεφωνιας στο τμημα διαχειρισης ληξηπροθεσμων λογαριασμων..βασικα επειδη το πτυχιο μου ειναι οικονομικο-διοικητικο( μελος του οικονομικου επιμελητηριου) ενδιαφερομαι για καποιο μεταπτυχιακο ειτε αυστηρα οικονομικο ειτε διοικησης-ανθρωπινοι ποροι..θα εξετασω αυτο που μου λες περι MSc in Management Science αν και απο οτι ειδα υπαρχει και MSc in Accounting & Finance που επισης φαινεται ενδιαφερον..
το προβλημα μου ειναι σε πιο κολεγιο να το κανω??..πραγματικα χανομαι με την πληθωρα των κολεγιων που υπαρχουν και εχοντας αποκλεισει ΑΛΒΑ και DERRE λογω χρηματων,θα ηθελα με τα 15.000 ευρω που σκοπευω να διαθεσω να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη(ανταγωνιστικο πτυχιο- ευκαιριες εργασιας κτλ κτλ)
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευσηαπό Bratman την Πέμ Ιούλ 29, 2010 10:09 am

απο οτι ειδα υπαρχει και MSc in Accounting & Finance που επισης φαινεται ενδιαφερον
Αν δεν έχεις καλές βάσεις λογιστικής ή αν δεν σε ενδιαφέρει η λογιστική μην το κάνεις... Πολύ δύσκολο πτυχίο και πολύ τεχνικό... Γενικά ένα μεταπτυχιακό είναι καλό για πολλούς λόγους. Εκτός από τις γνώσεις το κυριότερο είναι ότι αναπτύσσεις αναλυτική σκέψη και γενικώς μία αυξημένη ικανότητα για επίλυση προβλημάτων.

ενδιαφερομαι για καποιο μεταπτυχιακο ειτε αυστηρα οικονομικο ειτε διοικησης-ανθρωπινοι ποροι
Το οικονομικό πτυχίο δεν είναι κακή επιλογή: είναι αρκετά γενικό για να κολλάει παντού και έχει πολύ ενδιαφέρον. Το HR θα σε περιορίσει στον τομέα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

Συστήνω το MSc in Management Science, MSc in Economics και το MSc in Management Information Systems (αν θέλεις να συνεχίσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά μπορείς να το αξιοποιήσεις και σε τράπεζες, εταιρίες πληροφορικής, εταιρίες συμβούλων).

Νομίζω με €15.000 μπορείς να βρεις κάτι στο ALBA ή στο DEREE. Έχεις δεις καθόλου και τα κρατικά πανεπιστήμια; Ο Πειραιάς έχει πολύ καλά τμήματα και φυσικά το ΟΠΑ. Άλλη επιλογή είναι και το Καποδιστριακό.

Πάντως τα ΜΒΑ είναι ακριβά και πίστεψέ με δεν θα αποσβέσεις τα χρήματά σου... Στο λέω εκ πείρας... Κυρίως ένα ΜΒΑ απευθύνεται σε μηχανικούς, πληροφορικάριους κτλ οι οποίοι θέλουν να ανέβουν σε διοικητικό επίπεδο και επειδή δεν γνωρίζουν τίποτα από οικονομικά, στρατηγική, HR, επιχειρησιακή στατιστική, γενική λογιστική, budgeting, κτλ θέλουν μέσα σε ένα χρόνο να καλύψουν τα κενά και να ανέβουν στην ιεραρχία. Εσύ έχεις πτυχίο οικονομικό/διοικητικό και τα ξέρεις ήδη όλα αυτά (ή εν τέλος πάντων ξέρεις πού να ψάξεις αν χρειαστείς κάτι επιπλέον). Το ΜΒΑ δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω (εκτός (α) από γνωριμίες και (β) από presentation skills).
Γιατί να δώσεις €15.000 για ένα μέτριο ΜΒΑ όταν μπορείς να δώσεις λιγότερο για ένα πολύ καλό παρεμφερές πτυχίο που να έχει ουσία.

Ελπίζω να βοήθησα - αν θέλεις οτιδήποτε άλλο μας λες!
Σ.Α.
Άβαταρ μέλους
Bratman
Forum Team
Forum Team

Δημοσίευσηαπό θανασης την Πέμ Ιούλ 29, 2010 10:34 am

bratman η γνωμη σου για new york college και για BCA?
ευχαριστω για τις συμβουλες..ηταν πολυ κατατοπιστικες
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευσηαπό θανασης την Πέμ Ιούλ 29, 2010 11:06 am

MSc in Finance στο ALBA 15700E ..πολυ καλη επιλογη νομιζω.
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευσηαπό Bratman την Πέμ Ιούλ 29, 2010 2:36 pm

bratman η γνωμη σου για new york college και για BCA?

Γνωστά ονόματα στην αγορά. Πρέπει να δεις με ποια ξένα πανεπιστήμια συνεργάζονται.

Γενικώς εγώ θα προτιμούσα ένα ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο (ΟΠΑ, Πειραιας, ΤΕΙ Αθηνών, ΤΕΙ Πειραιώς, Καποδιστριακό, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) ή ALBA και Deree.

Δεν ξέρω αν μπορείς να φύγεις από Ελλάδα (το κόστος είναι αρκετά υψηλό βέβαια) αλλά υπάρχουν πολύ καλές λύσεις στην Αγγλία για management: Λονδίνο, Εδιμβούργο, Cardiff, Brighton, κτλ. Να υπολογίζεις - εκτός από τα δίδακτρα - 600 λίρες για φαγητό και προσωπικά έξοδα και άλλες 600 λίρες (ανεβαίνει ανάλογα με την περιοχή φυσικά και το σπίτι που θα επιλέξεις) για διαμονή μηνιαίως. Εκτός από το μεταπτυχιακό per se θα εξασκήσεις τη γλώσσα, θα αποκτήσεις πολλές εμπειρίες και θα επωφεληθείς από ένα πολύ σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ελπίζω να βοηθήσαμε...
Σ.Α.
Άβαταρ μέλους
Bratman
Forum Team
Forum Team

Δημοσίευσηαπό θανασης την Πέμ Ιούλ 29, 2010 4:43 pm

Έκανα αιτηση σε 2 ΠΜΣ του ΟΠΑ αλλα δεν με επιλεξανε..θεωρω πως στο δημοσιο πανεπιστημιο παιζει ρολο και το μεσο..δεν νομιζω οτι η προσβαση ειναι τοσο αξιοκρατικη..εχω καταληξει στο ALBA...ναι με βοηθησες πολυ φιλε
θανασης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Γίνε φίλος του www.e-forum.gr στο facebook!

www.e-forum.gr on Facebook

Συναφή θέματα

Επιστροφή στο Θέματα Παιδείας και Σπουδών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ